Tack käre kommuntjänsteman för att du sågade mitt projekt!

Det har gått flera år nu men jag minns tydligt när jag först hade skrivit ihop mitt projekt och presenterade det för några lokala kommuntjänstemän i hopp om att få stöd och en samarbetspartner. Jag fick inte det. Jag fick synpunkter. På projektets utformning och att det var spretigt och luddigt. Orden var finare och inlindade men kom faktiskt med all rätt. Så jag funderade, utvärderade, bättrade och gjorde om. Dessvärre var detta inte det enda. Jag fick även synpunkter på att detta med hållbarhet och lokal mat inte låg i tiden.

Jag visste exakt hur rätt i tiden det var men omvärldsbevakningen hade kanske inte gjorts på detta kontor eller så var industriglasögonen på och fokuset låg på de stora pengarna. Jag visste däremot att detta låg i tiden och jag hade tamejtusan rätt. Men jag säger ändå tack till dig käre kommuntjänsteman för att du avfärdade mig. Det fick mig att söka annat stöd och jag fick en bred förankring med hjälp av  LRF Norrbotten, Länsstyrelsen Norrbotten, Nära Mat, ABF, Matlaget, Top Bostäder, Hyresgästföreningen, Företagsbolaget m.fl, Malmens Friskola, Capris Catering.

Alla dessa människor och organisationer trodde på mig och backade upp mig och projektet som med tiden fick namnet Renodlat. Med dessa samarbetspartners i ryggen vart det annat ljud i skällan när jag återvände till Gällivare kommun. Stort tack till er alla som jobbat med mig dessa år och tack även till Gällivare kommun för att ni nyligen tog emot Renodlats roadmap för lokal mat och för att ni arbetar in den i de kommunala strategierna och redan tar faktiska och värdefulla steg framåt.

Lämna ett svar

Stäng meny