Tack kära knöl, du tog mig ända till Almedalen!

Renodlat är resultatet av min egna längtan av att vilja skapa en bättre värld ur hållbarhetssynpunkt. Det var ett svårt och långt arbete att tratta ner den längtan och göra den till något greppbart. Till något riktigt som gör att vi människor tär mindre på planeten och lever vettigare liv. Efter åtskilliga år landade jag i potatisen kan man säga. Och jag minns det ögonblicket klarare än källvattnet vi lyckligt lottade dricker här var dag. Min förundran över att ”rädda världen grejen” resulterade i insikten att jag skulle få människor i Gällivare att sätta händerna i jorden. För att odla potatis, ja visst! Men framförallt för att knyta an till moder jord som vi är helt beroende av för vår överlevnad. Vi tycks glömma det ganska ofta.

Glada hejarop och positiva människor har kantat vägen i projektet men vid tillfällen har jag fått höra att jag bara är en simpel potatisbonde. Absolut inget jag håller med om för så kunnig är jag inte att jag kallar mig potatisbonde, snarare entusiast och självförsörjare. Men att vara simpel gör mig inget. Här saknas akademisk bakgrund men istället har jag matats med jävlar anamma till frukost under hela min uppväxt.

Ja, jag är simpel men det är jag i all min enkelhet som står på scenen i Almedalen i sommar medan de välrenommerade människorna med fantastiska titlar ber om att bli bokade. Är detta skryt? Nej, detta är mitt sätt att säga att du kan, du också. Göra det du vill och tror på, för det är vi simpla människor som förändrar världen med vår övertygelse och vårt hårda arbete. 
Tack @74rosen för den fina bilden och @camillamustikkaarcticjewellery för det vackra armbandet. 😍

Lämna ett svar

Stäng meny