ODLA I STAN’!

GEMENSAMHETSODLING I STADSMILJÖ

Aktivitetens syfte har varit att skapa en gemensamhetsodling i stadsmiljö. Odlingar i stan ger liv, varierade miljöer men framförallt innebär det att mötas. Här kan oftast alla bidra med någon form av kunskap eller insats oberoende av bakgrund och ålder. Vi-känslan och gemenskapen förstärks ofta som en följd av gemensam odling.

Det är något alldeles magiskt med att se de första gröna skotten komma upp ur jorden när man odlar och den glädjen blir bara större när man får dela den med andra! Därför har vi startat upp en gemensamhetsodling i stadsmiljö. Renodlat tillsammans med Top Bostäder och Hyresgästföreningen har tillsammans med odlingsintresserade människor lagt grunden i Rallarträdgården och sommaren 2018 kan odlingen blomstra fullt ut. Förutom en prunkande oas har vi sett att trevliga bieffekter såsom trivsel och gemenskap har uppstått! På Rallarrosen i Gällivare odlar sju hushåll under första sommaren 2018 och vi hoppas på att fler lockas att vara med allt eftersom!

De boende som intresserats sig har varit med och utformat denna odling. De har valt plats, skapat odlingsplatser i pallkragar och odlar i varsin låda men möts då de odlar. Vi får hoppas att gemensamhetsodlingen fortsätter på Rallarrosens bostadsområde och ger grönsaker samt fortsatt trivsel framöver.Stäng meny