EN POTATIS I ABBORRTRÄSK

KOOPERATIV ODLING FÖR SJÄLVFÖRSÖRJNING

Ett litet men naggande gott potatissällskap har bildats och går under namnet Ärkeknölarna. Sällskapet arbetar ihop för att tillsammans är det så mycket lättare och roligare! Anledningarna att vara med är olika. Sällskapet passar för dig som inte har eget land, vill ha hjälp, vill lära dig, vill lära andra, vill dela bördan, vill åka på semester och ändå ha det absolut finaste potatisarna att återvända till.

Det bästa av allt är ändå de välsmakande och giftfria knölarna som andelsägarna kommer att få njuta av! Första året (2018) har det fulltecknade sällskapet satsat på att odla sex olika sorter; Maria Eko, Blue Salad, Mandel, Challinger, Asterix och Rocket. Vi får se vad det blir nästa år och nästa….. När Renodlat avslutat sitt arbete kommer potatissällskapet arbeta vidare och fortsätta njuta av egen god potatis.

Potatislandet ligger strax utanför Gällivare i Abborrträsk och det vackra området förvaltas av Gellivare sockens hembygdsförening,  där potatisodlarna även är medlemmar.Stäng meny