EN POTATIS I ABBORRTRÄSK

KOOPERATIV ODLING FÖR SJÄLVFÖRSÖRJNING

Aktiviteten har gått ut på att hitta lämplig odlingsbar mark samt människor som vill odla gemensamt i en kooperativt sällskap med målsättning att till viss del bli självförsörjande. Genom denna aktivitet skapas en djupare förståelse för hur mat produceras och dess miljöpåverkan.

Ett litet men naggande gott potatissällskap har bildats och går under namnet Ärkeknölarna. Sällskapet arbetar ihop för tillsammans är det så mycket lättare och roligare! Anledningarna att vara med är olika. Sällskapet passar för dem som inte har eget land, vill ha hjälp, vill lära dig, vill lära andra, vill dela bördan, vill åka på semester och ändå ha det absolut finaste potatisarna att återvända till.

Det bästa av allt är ändå de välsmakande och giftfria knölarna som andelsägarna får njuta av!  Ärkeknölarna har efter projektavslut blivit någon fler och ny potatis har satts i jorden. Första året blev andelsägarna självförsörjande på potatis och vi hoppas på att många lyckosamma potatisår ska följa för Ärkeknölarna.

Potatislandet ligger strax utanför Gällivare i Abborrträsk och det vackra området förvaltas av Gellivare sockens hembygdsförening,  där potatisodlarna även är medlemmar.Stäng meny