Lägg till din rubriktext här

I min ryggsäck har jag packat erfarenhet från många serviceyrken, år som egenföretagare och kommunanställd men främst som projektledare i många små och stora projekt vilket gett mig erfarenheter att planera, budgetera, leda samt utvärdera arbeten. Jag är en idérik problemlösare och initiativtagare till egna projekt men också projekt och event som i dagsläget drivs av andra aktörer i Gällivare. Om jag beskriver mig som igångsättare och driven doer som gillar att kavla upp ärmarna för att få saker gjorda så fångar det nog det allra bästa med mig! Jag bokas nu och då som talare för att prata om hållbarhet i praktiken, marknadsföring för den lilla företagaren och så förstås Renodlat som gett mig både plats i tidningar samt tid i radio och TV vid olika tillfällen. Renodlat är också en stolt vinnare av Gällivare kommuns miljöstipendium 2018 och 2019-års Ullbagge i kategorin “Nya affärsmöjligheter på landsbygden” som delades ut av Landsbygdsnätverket.

Jag driver nu mitt egna företag Renodlat (tredje i raden) där jag producerar och levererar mikrogrönt till Norrbottens allra bästa restauranger samtidigt som jag är anställd som verksamhetsledare på Vallje – Gällivares verkstad för entreprenörer. Här utvecklar vi entreprenörer och deras företag.

CORA KARLSSON

Verksamhetsledare
Föreläsare
Projektledare
Ägare & VD Renodlat

Cora Karlsson Renodlat Förtagscoach

Föreläsningar

ETT RENODLAT ÄVENTYR!

Är du nyfiken på min renodlade resa? Hur kommer det sig att jag valde att säga upp mig, bokstavligen satsa allt och offra hus & hem för att försöka bygga ett mer hållbart samhälle? Hur gick det, vilka motgångar och framgångar följde och var landade jag slutligen? En inspirerande föreläsning där du genom bilder, berättelser och stor inlevelse får följa med på en unik hållbarhetsresa.

KAVLA UPP FÖR HÅLLBARHET

Hållbarhet – ett ord som används frekvent och som kan vara svårt att omsätta från ord till verklighet. På vilket sätt kan man närmare sig hållbarhetsarbetet och faktiskt göra skillnad? Synlighet och sinnlighet är förutom faktiska praktiska grepp något som Cora gärna pratar om.
Renodlat_potatis_Cora_Karlsson_Gällivare_Norrbotten
Renodlat_Cora_Karlsson_Föreläsare

MAT GER HÅLLBARHET

Förändra världen från köksbordet, en tugga i taget! Vad har egentligen våra största globala hållbarhetsproblem med maten att göra? Tydliga kopplingar, handfasta tips och råd som förenklar och gör skillnad för dig som serverar mat i din verksamhet och vill bli mer hållbar. 
  • Varför är maten viktig? (Snabb blick på våra största globala miljöproblem).
  • Vad är absolut viktigast när det gäller mat och hållbarhet?
  • Hur långt reser din mat? 40 mil eller jorden runt? 
  • Lokalt, eko, svenskt – hur ska man tänka och välja?
  • Viktigaste produkterna att byta ut. Största bovarna presenteras med tomten i spetsen!
  • Norrbottniska mat – finns det? Tips! Här hittar du lokala producenter.
  • Verktyg för att mäta klimatpåverkan.
  • Prata mat med dina gäster.
  • Bli din egen producent.

Allt detta för mer hållbara samhällen och det kan vi få genom att bland annat producera och konsumera mer lokal mat. Om du är intresserad av att boka någon av ovanstående föreläsningar eller få något skräddarsytt så är du hjärtligt välkommen att kontakta mig.

renodlat - en Stolt vinnare

Vinnare av ullbaggen

Renodlat_Cora_Karlsson_Landsbygdsnätverket pris Ullbaggen_2019
Fotograf: Niclas Vestefjell / Jordbruksverket.

2019 vann Renodlat Landsbygdsnätverket pris Ullbaggen i kategorin ”Nya affärsmöjligheter på landsbygden” med motiveringen: 

Renodlat och Cora Karlsson hjälper till att starta allt från små hönserier till kryddodlingar i arktiska växthus. Detta och mycket mer har man med stor framgång lyckats med så långt norrut som i Gällivare kommun i Lappland! Här odlas 10 mil ovan polcirkeln och en mil norr om odlingsgränsen. Renodlat producerar med högsta kvalitet maxade mikrogrönsaker med minsta avtryck på moder jord. Med väl genomtänkta målgrupper och med ett brinnande engagemang har projekt Renodlat fått fler händer i jorden, återuppväckt intresset för såväl odling som lokal mat och skapat konkreta resultat som kommer att leva vidare under lång tid.

Vinnare av miljöstipendium

2018 vann Cora Gällivare kommuns miljöstipendium med motiveringen:

Cora Karlssons engagemang i lokalt producerade livsmedel, genom bl.a. projekten En potatis i Abborrträsk, Arktiska växthus och Odla tillsammans, men även genom privata initiativ som ändring av lokala föreskrifter för hönshållning för att främja småskaliga hönserier, gör att Cora Karlsson förtjänar årets miljöstipendium.

Vinnare av Ullbaggen 2019

Renodlat

Cora Karlsson AB
cora@renodlat.nu
070-359 01 69

Stäng meny