Bli containerbonde

Nu vet vi! Efter år av testande med olika växter, fröer, odlingsmedium, tråg, temperaturer och luftfuktighet har vi nu hittat rätt. Vi vet vad som fungerar, vi har också lärt känna våra kunder, våra konkurrenter och våra leverantörer. Vi har även hittat rätt prisnivå och vi har byggt upp bra samarbeten. Marknadsföringsmaterialet börjar falla på plats och efter vägens gång har vi nu och då uppmärksammats i media. 

Renodlat Krasse_ Vi leverar hållbarhet i form av små skott

Nu kan vi dela med oss av vårt koncept så att du kan sparka igång en likadan verksamhet med alla fakta. Utan dröjsmål och utan en lång uppstartsperiod. Detta koncept innehåller allt från metoder, rutiner, listor på utrustning till våra leverantörer, priser och startbudget. Vi utbildar även dig och hjälper dig igång! Du får det marknadsföringsmaterial du behöver och du blir en del av vårt nätverk där vi kan fortsätta att lära, utveckla och stötta varandra. 

Allt detta för mer hållbara samhällen och det kan vi få bland annat genom att producera och konsumera mer lokal mat. Om du är intresserad så kontakta mig för mer information!

renodlat - en stolt Vinnare

Vinnare av ullbaggen

Renodlat_Cora_Karlsson_Landsbygdsnätverket pris Ullbaggen_2019
Fotograf: Niclas Vestefjell / Jordbruksverket.

2019 vann vi Landsbygdsnätverket pris Ullbaggen i kategorin ”Nya affärsmöjligheter på landsbygden” med motiveringen: 

Renodlat och Cora Karlsson hjälper till att starta allt från små hönserier till kryddodlingar i arktiska växthus. Detta och mycket mer har man med stor framgång lyckats med så långt norrut som i Gällivare kommun i Lappland! Här odlas 10 mil ovan polcirkeln och en mil norr om odlingsgränsen. Renodlat producerar med högsta kvalitet maxade mikrogrönsaker med minsta avtryck på moder jord. Med väl genomtänkta målgrupper och med ett brinnande engagemang har projekt Renodlat fått fler händer i jorden, återuppväckt intresset för såväl odling som lokal mat och skapat konkreta resultat som kommer att leva vidare under lång tid.

Vinnare av miljöstipendium

2018 vann Cora Gällivare kommuns miljöstipendium med motiveringen:

Cora Karlssons engagemang i lokalt producerade livsmedel, genom bl.a. projekten En potatis i Abborrträsk, Arktiska växthus och Odla tillsammans, men även genom privata initiativ som ändring av lokala föreskrifter för hönshållning för att främja småskaliga hönserier, gör att Cora Karlsson förtjänar årets miljöstipendium.

Vinnare av Ullbaggen 2019

Renodlat

Cora Karlsson AB
cora@renodlat.nu
070-359 01 69

Stäng meny